Projekti Juhlavuosikilpailu
Asiakas Orkla Care
Mitä Suunnittelukilpailun ilme ja oheismateriaali, koordinointi ja tuomarointi
Vuosi 2016
Linkit http://erittainhienosuomalainen.fi

Erittäin Hieno Suomalainen shampoo sai Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi uuden ulkoasun. Yhdistimme tuotteen pitkän brändihistorian omaan asiantuntemukseemme ja ideoimme sekä toteutimme nuorille suunnittelijoille suunnatun kilpailun. Saatoimme pakkauksen myös valmiiseen juhlakuntoon.

Kilpailukutsulla halusimme viedä ajatukset EHS-pullon muotoiluun, joka alunperin oli Kirsti Paakkasen taidonnäyte. Hienovaraisen kasvojenkohotuksen vuosien mittaan läpikäynyt pullo pitää edelleen sisällään Suomessa valmistettua ja pakattua shampoota. Sinivalkoisuus on vahvasti myös juhlavuoden teema.

Elina Nikkisen voittajatyö innosti käytäväkeskusteluihin ja kutkutti mielikuvitusta. Yksi näki grafiikassa Suomen saaristoa, toinen saippuakuplia ja kolmas kahvikupin jättämiä renkaita. Nikkinen itse kertoo työstään näin: ”Halusin luoda leikkisän, mutta myös esteettisesti toimivan ja monitulkintaisen etiketin. Kuviot on toteutettu käyttämällä pullon eri osia leimasimina. Kastoin sen osia ja vartta musteessa ja annoin värin tehdä loput. Näin sain mukavan yksinkertaisen etiketin, joka jättää tulkinnalle varaa.”